Geocaching

Bording - Kom og slå rødder!

Geocaching

 

Geocaching er en moderne skattejagt for hele familien, hvor man bruger sin GPS til at finde frem til skatte.

 

Det er en sport med bred appel, der har udviklet sig meget siden starten i 2000, og som i dag dyrkes på mange forskellige niveauer og af alle aldersgrupper. Alene eller i selskab med op til flere hundrede andre. året rundt, kloden rundt og på alle tider af døgnet.

 

Nogle geocacher for at give familien en aktivitet og et mål med søndagsturen, andre for at fordrive tiden og se lidt af byen imellem to møder, nogle for at vise (eller få vist) vej til særligt interessante naturoplevelser, nogle for udfordringernes skyld, andre igen kombinerer geocachingen med cykling, løb, udlandsrejser, sociale sammenkomster, osv. osv.

 

Hen over de senere år er blandt andre naturparker, biblioteker og turistkontorer rundt omkring begyndt at tilbyde geocaching oplevelser til understøttelse af lokal kultur- og naturformidling.

- Og interessen for geocaching vokser.

 

For at komme i gang kræver det som minimum:

En GPS-modtager (bilens, smartphone, håndholdt eller lign.)

En beskrivelse af en skat/cache og dens koordinater fra cachesiden på www.geocaching.com. Siden er på engelsk, men brug evt. den danske side www.geocaching.dk. Her er god vejledning på dansk. For at få koordinaterne til skatten/cachen skal man have oprettet en bruger på www.geocaching.com.

 

Derefter kan man tage ud og finde skatten/cachen. En god begynder Skat/cache er de grønne "traditionelle". Det er typisk en plasticbøtte som indeholder en logbog, evt. skriveredskaber og diverse bytteting. Reglerne er at man må gerne tage noget, hvis man lægger noget andet i bytte. Derefter skriver man i logbogen og gemmer skatten/cachen på samme måde som da man fandt den.

 

Når man kommer hjem, kan man også skrive i skattens/cachens elektroniske logbog(på www.geocaching.com), så andre kan læse at du har været der. Her kan du også holde styr på hvilke skatte/cache du har besøgt.

Mange geocachere begynder med en Garmin nüvi, der egentlig er beregnet til bilnavigation. Den er ganske udmærket til geocaching, men hvis du bliver glad for at geocache er det nok bedre at investere i en mere dedikeret GPS-modtager til geocaching. En god smartfone kan også sagtens bruges.

God fornøjelse.

 

PS. Der ligger allerede over 20 cacher i Bording by.